Obvestilo o zasebnosti

V tem razdelku

Skrajšano obvestilo o zasebnosti

Družba Gedeon Richter Plc., 1103 Budimpešta, Gyömrői út 19-21., Madžarska, in družba Gedeon Richter, trženje, d.o.o. Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, MŠ 6064655000 skupaj upravljata spletno stran Shizofrenija.si. Obe družbi sta zavezani k varstvu zasebnosti posameznikov. S tem obvestilom vas obveščata o obdelavi osebnih podatkov, ki se jih zbirata od uporabnikov, naročnikov in obiskovalcev (v nadaljevanju skupaj „posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki‟) svojega spletnega mesta (v nadaljevanju „spletno mesto“) oz. storitev (v nadaljevanju „storitve“). Posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki in so mlajši od 16 let (v nadaljevanju „mladoletniki‟), niso upravičeni do uporabe storitev, zato prosimo, da mladoletniki družbi ne posredujejo nobenih osebnih podatkov.

To spletno mesto lahko vsebuje povezave na spletna mesta tretjih strank. Ta povezana spletna mesta niso pod našim nadzorom in jih urejajo njihovi lastni pravilniki o zasebnosti. Za prakse v zvezi z zasebnostjo na katerem koli tako povezanem spletnem mestu ne odgovarjamo.


Upravljelec posebnih podatkov in pooblaščena oseba za varstvo podatkov

Gedeon Richter Plc., 1103 Budimpešta, Gyömrői út 19-21 soupravlja spletno stran Shizofrenija.si, vendar pri tem ne upravlja in ne obdeluje osebnih podatkov pridobljenih preko ste spletne strani. Družba Gedeon Richter, trženje, d.o.o. Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, MŠ 606465500 je upravljalec osebnih podatkov pridobljenih preko spletnega mesta Shizofrenija.si (v nadaljevanju »spletno mesto«).

Družba Gedeon Richter je imenovala pooblaščeno osebo za varstvo podatkov, s katero lahko stopite v stik prek elektronskega naslova [email protected]


Namen in pravna podlaga obdelave vaših osebnih podatkov

Če obiščete spletno mesto, lahko obdelujemo vaše osebne podatke, ki so: ime, priimek, elektronski naslov, ustanova/podjetje, pošta in kraj, specializacija. Za spodaj navedene namene zagotavljamo informacije in ozaveščamo o zdravilu v skladu z veljavnimi farmacevtskimi predpisi:

Delovanje spletnega mesta: Obdelava vaših podatkov je potrebna za izpolnjevanje pogojev uporabe spletnega mesta na podlagi našega zakonitega interesa, če ustrezate pogojem zastopnika pravnega subjekta, ali na podlagi izpolnjevanja pogodbe, če ste posamezni obiskovalec.

Marketinška analiza: Na podlagi vašega soglasja zbiramo vaše podatke za analizo analitike o uporabi spletnega mesta.

Obvestila o neželenih učinkih: V povezavi z obvestili o neželenih učinkih je pravna podlaga za obdelavo podatkov naša zakonita zahteva po skladnosti z evropsko in nacionalno farmakovigilančno zakonodajo. O farmakovigilanci vas bomo obvestili v ločenem obvestilu o zasebnosti, ko nam predložite poročilo.

Kdo lahko dostopa do vaših osebnih podatkov?

Dostop do vaših osebnih podatkov bodo imele le tiste pooblaščene osebe in oddelki pri upravljalcu osebnih podatkov, ki morajo te podatke nujno poznati zaradi izpolnjevanja svojih nalog.


Vaše pravice

Kot je podrobno navedeno v tem Obvestilu o zasebnosti, imate poleg drugih pravic tudi pravico dostopati do svojih podatkov, jih popravljati in brisati ter v nekaterih primerih ugovarjati njihovi uporabi.

Imate pravico ugovarjati obdelavi svojih osebnih podatkov zaradi kakršnega koli razloga, ki se nanaša na vašo situacijo, v tem primeru pa vaših osebnih podatkov morda ne bomo mogli obdelati in vam ponuditi svojih storitev.

Upravljanje osebnih podatkov in dodatne informacije


Obvestilo o zasebnosti

Gedeon Richter, trženje, d.o.o. je zavezana varstvu zasebnosti posameznikov. S tem obvestilom vas obveščamo o obdelavi osebnih podatkov, ki jih zbiramo od uporabnikov, naročnikov in obiskovalcev (v nadaljevanju skupaj „posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki‟) svojega spletnega mesta (v nadaljevanju „spletno mesto“) oz. storitev (v nadaljevanju „storitve“). Posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki in so mlajši od 16 let (v nadaljevanju „mladoletniki‟), niso upravičeni do uporabe naših storitev, zato prosimo, da mladoletniki družbi ne posredujejo nobenih osebnih podatkov.
Preberite to Obvestilo o zasebnosti, skupaj z našimi Splošnimi pogoji uporabe in Obvestilom o piškotkih.
Obvestilo o zasebnosti lahko s posodobitvijo te objave kadar koli spremenimo. Ko bo to potrebno, pa bomo pridobili vašo privolitev k spremembam. To, kdaj je bilo Obvestilo o zasebnosti nazadnje posodobljeno, lahko ugotovite, če si ogledate legendo „Nazadnje posodobljeno‟ na vrhu tega Obvestila o zasebnosti.

To spletno mesto lahko vsebuje povezave na spletna mesta tretjih strank. Ta povezana spletna mesta niso pod našim nadzorom in jih urejajo njihovi lastni pravilniki o zasebnosti. Za prakse v zvezi z zasebnostjo na katerem koli tako povezanem spletnem mestu ne odgovarjamo.

Upravljalec osebnih podatkov Gedeon Richter, trženje, d.o.o. Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, MŠ 6064655000 je upravljalec osebnih podatkov na spletnem mestu Shizofrenija.si (v nadaljevanju »spletno mesto«) in je zavezan k zasebnosti posameznikov.
Katere osebne podatke o vas obdelujemo? Za zgoraj navedene namene obdelujemo spodaj navedene kategorije podatkov:


Osebne podatke obiskovalcev strani: podatke o vrsti in različici vašega brskalnika, operacijskem sistemu, ki ga uporabljate, spletnem mestu, s katerega nas obiskujete (napotitvenem URL-ju), spletnih straneh, ki jih obiskujete na spletnem mestu, datumu in času dostopa do spletnega mesta ter naslovu internetnega protokola (IP).


Poklicne podatke zdravstvenih strokovnjakov: samo za overjene uporabnike – rezultat overjanja na Javnem iskalniku zdravnikov in zobozdravnikov, ki je dostopen na spletni strani www.zdravniskazbornica.si: ime, priimek, specializacija (samo za zdravnike), Ustanova in kraj ustanove, e-poštni naslov.


Podatke analitike: podatke o prijavi, ogledanih straneh in prenesenih dokumentih.


Podatke o obveščanju o neželenih učinkih: na spletnem mestu Shizofrenija.si ne obdelujemo nobenih osebnih podatkov v zvezi z obveščanjem o neželenih učinkih. Podatke v zvezi s tem se sprejemajo na spletni naslov [email protected] ali na [email protected] Javne agencije Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke.


Svoje osebne podatke kot zdravstveni strokovnjak na podlagi privolitve predložite prostovoljno.
Pravna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov Za obdelavo osebnih podatkov se lahko opiramo na spodnje pravne podlage:
• Vašo privolitev, ki ste nam jo predložili v okviru člena 6(1)(a) Uredbe EU 679/2016 (»Splošne uredbe o varstvu podatkov«) (privolitev). Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate pravico, da svojo privolitev kadar koli umaknete. Umik privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve, preden je bila umaknjena.

• Obdelava vaših osebnih podatkov je potrebna za izvajanje pogodbe z vami v okviru člena 6(1)(b) Splošne uredbe o varstvu podatkov (pogodbena podlaga).

• Obdelava vaših osebnih podatkov je mogoča na podlagi našega zakonitega interesa v okviru člena 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov (zakonita podlaga).

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo za namene in na pravnih podlagah, ki so navedeni spodaj:

Namen obdelave podatkov
Kategorije obdelanih osebnih podatkih
Pravna podlaga
Delovanje spletnega mesta
• Osebni podatki obiskovalca spletnega mesta
• Poklicni podatki zdravstvenega strokovnjaka (samo za overjene uporabnike)
Contractual Pogodbena podlaga
Zakoniti interes
Marketinška analiza
• Poklicni podatki zdravstvenega strokovnjaka (samo za overjene uporabnike)
• Podatki analitike
Privolitev
Obveščanje o neželenih učinkih
• Podatki za obveščanje o neželenih učinkih
Pravna obveznost
Naš zakoniti interes Izvedli smo test uravnoteženja, da bi lahko sklepali o naših prevladujočih zakonitih interesih. Upoštevali smo obseg, v katerem naše dejavnosti obdelave podatkov lahko vplivajo na vaše interese, pravice in svoboščine, organizacijsko strukturo in delovanje družb ter jamstva glede zasebnosti, ki vam jih nudimo. Na tej podlagi smo sklenili, da naše zadevne dejavnosti obdelave podatkov (kot so navedene spodaj) ne omejujejo vaših interesov, osebnih pravic in svoboščin nesorazmerno.

Za več informacij o naših zakonitih interesih vzpostavite stik z nami prek elektronskega naslova [email protected].
Dejavnost obdelave
Test uravnoteženja
Delovanje spletnega mesta
Po oceni zakonitega interesa zaključujemo, da imamo – če obiščete spletno mesto – zakoniti interes za obdelavo vaših osebnih podatkov v obsegu, ki je nujen za zagotavljanje in delovanje spletnega mesta. Z namenom izboljšati naše storitve in spletna mesta zbiramo vaše osebne podatke na podlagi vaše prostovoljno izražene privolitve (v zvezi s piškotki za analitiko) kot podatke neidentificiranega obiskovalca spletnega mesta za analitične namene.
Delovanje spletnega mesta Ob upoštevanju dejstva, da so vaši osebni podatki obdelani za namen dostopa do spletnega mesta, pozneje pa so samo za zgoraj navedene namene na voljo v anonimni obliki, bomo vaše podatke hraniti tako dolgo, kot je potrebno za izpolnjevanje namenov, za katere smo jih zbrali, vključno z nameni izpolnjevanja morebitnih pravnih zahtev. Za določanje ustreznega obdobja hrambe osebnih podatkov upoštevamo količino, značaj in občutljivost osebnih podatkov, morebitno tveganje škode zaradi nepooblaščene uporabe ali razkritja vaših osebnih podatkov, namene, za katere jih obdelujemo, odločitev o tem, ali te namene lahko dosežemo z drugimi sredstvi, in veljavne pravne zahteve. V tem obsegu upoštevajte, da bomo vaše osebne podatke anonimizirali, tako da jih ne bo več mogoče povezati z vami, pri čemer bomo te informacije lahko uporabili, ne da bi vas o tem še nadalje obveščali.

Osebne podatke v zvezi z vašim obiskom spletnega mesta bomo obdelali in jih hranili šest mesecev po vašem obisku.
Kdo lahko dostopa do vaših podatkov? Vaših osebnih podatkov ne bomo razkrivali nobeni tretji stranki, zunanjim organom ali organizacijam, razen kot je navedeno spodaj ali če boste soglašali s prenosom podatkov ali če tak prenos zahteva ali dovoljuje zakonodaja.

Kot upravljavce podatkov lahko za zagotavljanje storitev vključimo tretje dobavitelje, vaše osebne podatke pa delimo s temi tretjimi strankami ter s pravnimi in drugimi svetovalci in izvedenci, ki nam pomagajo. Vseeno bomo v takšnem primeru vedno zagotovili zaupnost vaših osebnih podatkov, na primer s sklepanjem pogodbe o zaupnosti in nerazkrivanju podatkov. Vaše podatke lahko prenesemo v države zunaj EU/EGP. V tem primeru se opiramo na varnostne ukrepe, kot so standardne pogodbene klavzule EU ali okvir zasebnostnega ščita EU-ZDA.

V času priprave tega pravilnika o zasebnosti sta družbi v zvezi z delovanjem tega spletnega mesta in nudenjem svojih storitev vključili spodaj navedene obdelovalce podatkov:

Amarone Ltd. – H-1142 Budimpešta, 112. Erzsébet királyné str. – delovanje spletnega mesta;

Google LLC – 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, Kalifornija 94043, ZDA – storitev Google Analytics (uporabljena le ob danem soglasju za piškotke za analitiko);
Vaše pravice Upravičeni ste do uveljavljanja svojih pravic, te so:
(i) Pravica do dostopa: Imate pravico vprašati, ali imamo vaše osebne podatke ali ne, in če jih imamo, zahtevati informacije o tem, kakšni so. Odzvati se bomo morali, med drugim, tudi na vprašanja o tem, zakaj uporabljamo vaše podatke, in o podrobnostih glede tega, katere podatke imamo in komu smo omogočili dostop do njih. Vendar to ni absolutna pravica in vaša pravica do dostopa je lahko omejene z interesom drugih posameznikov.

(ii) Pravica do popravka: Od nas je zahtevano, da na zahtevo popravimo netočne osebne podatke ali da dopolnimo osebne podatke, ki so nepopolni.

(iii) Pravica do izbrisa (pravica do pozabe): V določenih primerih je od nas zahtevano, da izbrišemo osebne podatke na zahtevo posameznika, na katerega se osebni podatki nanašajo.

(iv) Pravica do omejitve obdelave: V določenih primerih je od nas zahtevano, da omejimo uporabo osebnih podatkov na zahtevo zadevne osebe. V takšnih primerih lahko uporabljamo podatke za določene omejene namene, ki jih določa zakon.

(v) Pravica do prenosljivosti: Lahko imate pravico, da prejmete svoje osebne podatke, do katerih imamo dostop, v strukturirani, pogosto uporabljeni in strojno berljivi obliki, takšne osebe pa imajo nato morda pravico, da te podatke prenesejo drugemu subjektu brez ovir z naše strani.

(vi) Pravica do ugovora:
Imate pravico, da ugovarjate obdelavi svojih osebnih podatkov zaradi kakršnega koli razloga, ki se nanaša na vašo situacijo, v tem primeru pa vaših osebnih podatkov morda ne bomo mogli obdelati. Če imate pravico do ugovora in je uveljavljanje te pravice upravičeno, vaši zadevni osebni podatki ne bodo nadalje obdelovani za namene ugovora. Uveljavljanje te pravice ne povzroča nobenih stroškov.

(vii) Pravica do pritožbe: Če menite, da so bile vaše pravice do zasebnosti in varstva podatkov kršene, se lahko obrnete na ustrezni organ za varstvo podatkov, ki nadzira dejavnosti zadevne družbe:

Gedeon Richter, trženje, d.o.o., Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, MŠ: 6064655000, mail: [email protected]
Pooblaščene osebe za varstvo podatkovZa več informacij o tem Obvestilu o zasebnosti in piškotkih ter v zvezi s poizvedbami o zasebnosti in varstvu podatkov vzpostavite stik z nami prek elektronskega naslova [email protected].

Družba Gedeon Richter, trženje, d.o.o. je imenovala pooblaščeno osebo za varstvo podatkov, s katero lahko vzpostavite stik prek elektronskega naslova [email protected].

Share
Showing 0 result(s).